Колір року Pantone – втішний початок 2020 року. Що потрібно знати про вибір

administrator
11 January
p 1 90443036 pantoneand8217s 2020 color of the year is not good 1

Pantone Color Institute оголосив, що «Колір року 2020» – це PANTONE 19-4052 Classic Blue, зручний і приємний для сприйняття темно-синій відтінок.

 

Відтінок індиго нагадує постійне і вічне – небо в сутінках, бездоганно пошитий костюм, безтурботну воду або тарілку абсолютно стиглої чорниці.

Вибір Pantone Classic Blue для 2020 року дуже багатий за час свого існування. Історія франшизи «Колір року» почалася 20 років тому в 1999 році. В цьому році був обраний колір Cerulean – відтінок, який уособлював переживання нового тисячоліття. Він умиротворяв, на відміну від занепокоєнь у суспільстві, які передували 2000 року. Cerulean вплинув на культурний дух часу в цілому, починаючи від тенденцій домашнього декору до високої моди; для довідки, можна розглянути монолог Меріл Стріп, в якому фігурує Міранда Прістлі у фільмі «Диявол носить Prada», де вона розповідає, як колір домінував у світовій індустрії.

 

 

Так що, не дивно, що Pantone переглянув сімейство синіх кольорів протягом року на зламі десятиліть, яке принесе безліч змін, страхів і надій, оскільки воно відкриває новий етап.

Цвет года Pantone - утешительное начало 2020 года. Вот что нужно знать о выборе
Getty Images

 

«Як тоді (в 1999), так і зараз виникає схоже почуття переживань у світі. Тому, виходячи з того, що ми бачили в нашій глобальній культурі, ми вибрали Pantone 19-4052, Classic Blue, як колір року для 2020», – говорить Лорі Прессман, віце-президент Інституту кольору Pantone. «Він обнадійливий, повний спокою і впевненості. Він створює зв’язок ».

 

Цвет года Pantone - утешительное начало 2020 года. Вот что нужно знать о выборе
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho

 

Прессман розповіла, що Pantone відчував, що колір підкреслює надійність, достовірність і сталість, всі риси, які цінуються в швидко мінливих, стресових ситуаціях сучасного світу. Вона також вказала, що темно-синій колір відповідає кольору неба в сутінках, що є хорошим прикладом того, чому цей колір може резонувати з такою кількістю людей.

 

Цвет года Pantone

 

«Небо в сутінках – не таке як опівночі, воно вдумливе, але не таке глибоке і таємниче», – сказала вона. «Це нагадує передчуття, коли вже сутеніє, а день ще не закінчився. Ви думаєте, що нас чекає? Це обнадіює, змушує задуматися. Підкреслює надію, основу, на якій ми можемо будувати, коли переступаємо поріг у нову еру. Ми живемо в час, який вимагає довіри, віри і впевненості. Ми всі бачимо блакитне небо, воно доступне».

 

Huss

 

Дійсно, колір добре підходить для нашого часу; відтінок є безстатевим і несезонним, що робить його доступним і бажаним для людей всіх шарів суспільства. Крім того, відтінок індіго можна отримати з рослин і барвників природним чином.

 

Huss

 

І хоча деякі можуть асоціювати відтінок з ностальгією або умовністю, Прессман каже, що Classic Blue може бути символом спадщини, але дуже сучасним, тому він виглядає однаково добре, як на сучасному одязі, так і на костюмах того часу.

«Ми повертаємося до класики, тому що в світі все було хаотично», – сказала Прессман. «Справа не в тому, як ви це робили в минулому, а в тому, щоб переосмислити це».

___________________________

Замовляйте друк і виготовлення поліграфії у нас залишивши заявку онлайн

Кожен день ми стараємося заради вас, висвітлюючи найцікавіші події, і тримаємо вас в курсі всіх останніх новин.

Підписатися на розсилку

Проконсультуватися

Зателефонувати

Написати

Дякую за заявку! Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.